Toborzás

Munkaerő-beszerzés belső forrásokból

Napjainkban már több lehetséges formája van a toborzásnak. Az egyik ilyen formája, hogy a munkaerőt meglévő állományunkból tehát a munkaerő-beszerzést belső forrásokból oldjuk meg.

Nagyon sok esetben már cégen belül megoldható a munkaerőpótlás. A munkáltatók általában jobban is kedvelik ezt a módszert. Mivel egy felelősségteljes munkaadó előrelátóan gondoskodik arról, hogy a jövőben felmerülő munkaerőhiányt saját, meglévő csapatából töltse be valaki.

Nagyon sok előnye van, ha egy munkaadó belső állományából oldja meg a munkaerőhiányt. Többek között sokkal gyorsabb és hatékonyabb. Ezeken kívül kiváló motivációs eszköz. Másrészt előny, hogy

… növeli a vállalat iránti elhivatottságot

… helyismerettel rendelkezik a kiválasztott és könnyű a beilleszkedése

Minden jóban van valami rossz is, ahogy ennek a folyamatnak is meg van a rossz oldala. A belső toborzás hátrányai, hogy

… konfliktusok forrásul szolgálhat

… szükséges tudás hiánya

… új képességek híján stagnál a cég

Amennyiben sikerült, belső forrásokból betölteni az üres pozíciót, ne feledkezzünk meg arról  a pozícióról sem, amit az elő léptettet kolléga hagyott üresen. Hiszen még mindig lesz egy üres pozíciója! Amennyiben nem tudja a két pozíciót összevonni és egy munkakörré alakítani vagy úgy érzi segítségre lenne szüksége bármely pozíció betöltésére nyugodtan keressen meg minket!Foglalj egy díjmentes toborzási konzultációt:

Ha szeretnél felvenni új munkatársat és kötelezettségmentesen kipróbálni a módszerünket, akkor nincs más dolgod, minthogy kattints a LEFOGLALOM gombra és töltsd ki a rövid űrlapot:

30 perces díjmentes konzultáció:

A konzultáció teljesen díjmentes és NEM jár semmilyen kötelezettséggel. Adataid biztonságban vannak.