fbpx

Fiatal generáció motiválása

Y generáció motiválása

Hogyan tartsuk meg az “Y generációs” korosztályt?

Kik is tartoznak az Y generációs korcsoportba? Azon fiatalok, akik 1981 és 1996 között születtek. A ma élő 25-40 éveseket csak úgy tudjuk megtartani, hogy megértjük az ő szemléletüket és világról alkotott képüket. Róluk tudni kell, hogy nem sok mindenért kellett megküzdeniük a szó klasszikus értelmében, hiszen se forradalom, se világháború nem volt, amikor ők világra jöttek. Így az ő problémájuk sokkal másabb. Ezért nekik más fajta célt kellett találnijuk, ami motiválja őket!

Az Y generáció jellegzetessége, hogy nem elsődleges szempont a gyerek vállalás, így náluk ez kitolódik 30 éves koruk utáni időkre, mivel a karriert és a kényelmet helyezik előtérbe. A nagy kérdés ezt a kettőt, hogyan lehet összeegyeztetni. 

Mi az ami igazán fontos az Y generációnak?

  • rugalmas munkabeosztás
  • megbecsülés, elismerés 
  • a közösség 
  • önmegvalósítás

Az eddig felsoroltak nem pénzben mérendő prioritások voltak. Ezért még kiegészítésképpen megemlíteném, hogy náluk nagy szerepe van a munkahelyi kiegészítőknek, mint például céges laptop, telefon, kávé, csapatépítő programok. Hiszen ezek a kellékek az ő kényelmüket és mindennapi életüket szolgálja. 

Amennyiben szeretnél több Y generációs fiatal felnőttel együtt dolgozni, keress meg minket és szívesen segítünk a toborzásban!

Z generáció motiválása

Z generáció a munka világában? Sokan úgy gondolják nem lehet majd rávenni a munkára ezt a generációt. Ez az állítás szerencsére nem igaz, a pontos állítás úgy hangzik: A Z generáció már teljesen más munkát fog és akar is végezni. Ők lesznek azok, akik teljesen megreformálják a munkáról alkotott képünket.

Kik is a Z generációs fiatalok?

Azok, akik az Y generáció után születtek (1996-2012). 

Mi a hasonló a két generáció között?

Mindkét korosztály készségként használja az informatikai szolgáltatásokat és módszereket. Ezért könnyen gondolják róluk, hogy ismereteik, tudásuk és érdeklődésük megelégszik a felszínességgel.

Mi a két generáció közötti különbség?

Tudjuk, hogy már az Y generáció tagjai közül is sokan a digitális nomádok csoportjába tartoznak. Azonban a Z generáció – szemben az összes többi idősebb korosztállyal – már nem rendelkezik ismeretekkel a mindennapi számítástechnikai eszközök nélküli világról.

Fontos, hogy a Z generáció tagjainak leghatékonyabb idősávjai eltérhetnek a megszokott munkahelyi időrendtől és igénylik is a rugalmas munkaidejű tevékenységeket. Számukra nem abszolút kizárt az éjjel vagy hétvégén végzett munka sem. Ez a korosztály is különleges és pozitív hatást fog gyakorolni a munkaerőpiacra, ahogy az ezelőttiek. Így aggodalomra semmi okunk sincs!

 

Foglalj egy díjmentes toborzási konzultációt:

Ha szeretnél felvenni új munkatársat és kötelezettségmentesen kipróbálni a módszerünket, akkor nincs más dolgod, minthogy kattints a LEFOGLALOM gombra és töltsd ki a rövid űrlapot:

30 perces díjmentes konzultáció:

A konzultáció teljesen díjmentes és NEM jár semmilyen kötelezettséggel. Adataid biztonságban vannak.