fbpx

Csapatépítés

Csapatépítés szervezeten belül

Csapatépítés szervezeten belül

Napjainkban sajnos, sok offline csapatépítő elmaradt a Covid-19 miatt. Ezek az események nagy hatással vannak a szervezet életére, így érdemes őket online valamilyen formában pótolni. A kérés az, hogy miért is elengedhetetlen egy vállalat életében a csapatépítés.

  1. Bizalmat épít

Bizalom nélkül nincs hatékony csapatmunka. Minél jobban meg kell ismernijük egymást, hogy együtt tudjanak dolgozni. Akiben megbíznak, az biztonságban érzi magát, bátrabban áll elő új ötletekkel, és mer kockázatot vállalni, vagyis proaktívabb, ami az egész vállalatnak előnyére válik.

        2. Javítja a kommunikációt

Az tökéletes munkahely olyan, mint egy baráti közösség, ahol a csapattagok nem csupán munkahelyi kérdésekről kommunikálnak egymással, hanem életük egyéb eseményeit is megosztják egymással. Minél bensőségesebb a kapcsolat két ember között, annál könnyebben tudnak bármilyen témáról kommunikálni egymással. 

        3. Felszínre hozza a rejtett tehetséget

A csapatépítés során kiderülhet, kinek mi a kedvelt elfoglaltsága, mihez van különleges érzéke, miben szerzett olyan tapasztalatot, ami ritkaságnak számít. Ezek a készségek sokszor nagyon is fontossá válhatnak, amikor felbukkan egy új ügyfél, vagy váratlan szituáció áll elő.

       4. Megkönnyíti az új munkatársak beilleszkedését

Bármennyire is jó valaki a saját szakterületén, egy új munkahely mindenkiből szorongást vált ki, hiszen egyszerre kell bizonyítania a hozzáértését és a „jófejségét” is. A kötetlen, oldott hangulatú csapatépítő események nagy mértékben megkönnyítik az új kollégák beilleszkedését, mert itt sokkal inkább önmagukat adhatják, és azonnal a csapat tagjának érezhetik magukat.

        5. Javítja a munkamorált

A rendszeres csapatépítő tevékenységek bizonyítottan felszabadultabbá teszi az embereket. Aki pedig boldog a munkahelyén, az sokkal jobb minőségű munkát végez, mint az, aki csak szükséges rosszként tekint a munkájára.

Foglalj egy díjmentes toborzási konzultációt:

Ha szeretnél felvenni új munkatársat és kötelezettségmentesen kipróbálni a módszerünket, akkor nincs más dolgod, minthogy kattints a LEFOGLALOM gombra és töltsd ki a rövid űrlapot:

30 perces díjmentes konzultáció:

A konzultáció teljesen díjmentes és NEM jár semmilyen kötelezettséggel. Adataid biztonságban vannak.